Menu

Skorsten Tjeneste

header photo

Tilbehør til din pejs og skorsten

Mange produkter er tilgængelige som kan hjælpe dig med at forbedre sikkerheden og effektiviteten af din pejs og skorsten. Adskillige af de mange forskellige typer elementer er beskrevet i denne artikel.

SÆRLIG NOTE

- Professionel installation anbefales til enhver type varmeanlæg, inklusiv tilbehør til pejs og skorsten. Hvis din pejs er en fabriks bygget eller "præfabrikeret"  enhed, skal du sørge for kun at bruge produkter godkendt eller anbefalet af producenten af pejsen. Ved brug af ikke-godkendte produkter kan det have en alvorlig bivirkning på sikkerheden af dit ildsted. Da jeg var ude og finde en skorsten til min brændeovn faldte jeg over danske Schiedel Skorstene A/S og de var hjælpelige hele vejen igennem. Dem kan jeg kun anbefale. Se deres kontaktinfo her:

Schiedel Skorstene A/S

Industrivej 23
7470 Karup J
70 10 20 11
56.318359,9.178239

Glasdøre

Glasdøre udfører flere funktioner. Den mest oplagte ændring er et forbedret udseende af din pejs. En glasdør bidrager også til at reducere varmetabet fra dit hjem, både under og efter optænding. De fleste glasdøre har en mesh skærm indbygget, der vil forhindre gnister og gløder fra træet fra at komme ud af pejsen. Sørg for at lukke skærmen, mens ilden brænder. Hvis du ikke har en blæser, kunne du lade dørene stå åbne for at få den størst mulige mængde varme ud af pejsen. Når du er færdig med at nyde ilden, adskild træ stykkerne så de brænder ud hurtigt og derefter luk dørene. Dette vil stoppe varmetabet fra hjemmet, mens asken nedkøles.

Blæsere

Der er mange typer af kapselblæsere, der kan føjes til de fleste pejse. Anvendelsen af en blæser  kan forbedre den samlede effektivitet af din pejs og supplere dit hjems varmesystem. Hvis din pejs har et blæser-system, kan det være passende at betjene pejsen med dørene lukket. På denne måde vil glasdørene forhindre rumluft i at undslippe op gennem skorstenen, mens blæseren skubber den opvarmede luft ud af kaminen.

Vigtigt:

Hav ikke ild i pejsen med lukkede døre medmindre fabrikanten af døren anbefaler dette. Nogle glasdøre tåler måske ikke den høje temperaturer produceret.

 

Riste

En rist er så vigtig det burde egentlig ikke betragtes som et tilbehør, fordi hver pejs har behov for en rist for at brænde ordentligt.

Sørg for at vælge den korrekte størrelse rist til din pejs. De fleste mennesker har en tendens
at købe den største rist, der vil passer ind i kaminen, men som ikke er anbefalet. Vælg en rist, der er
cirka to tredjedele af din pejs bredde og halv dybde for de bedste resultater.